избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2007 отпечатай
Специализиран курс Определяне и опазване на птиците [ 2007-10-23 12:01:01 ]
стартира от 1 ноември 2007 г. в София и в Пловдив. Програмата му е съобразена със студентската учебна година и  включва лекционна част, дискусии и излети за определяне на птиците на терен. БДЗП организира обучението в рамките на Схемата за мониторинг на обикновените видове птици /МОВП/. В София лекциите ще се провеждат в сградата на Биологическия факултет на СУ “ Св. Кл. Охридски”, а в Пловдив - в Аграрния университет, с любезното съдествие на двата университета.

Новото е, че за учебната 2007-2008 лекционният курс ще представи срещащи се в България видове птици, разделени според местообитанията, които обитават. Ще има и природозащитни лекции за опазване на местата и местообитанията на птиците. Залагаме също на възможността всеки участник да се изяви в дискусиите, природозащитните дейности или с кратка презентация. Курсът е възможност да почерпите от извора богатия 20-годишен опит на БДЗП, а и да се запознаете с последните тенденции в природозащитата.

  • Лекциите в София са всеки четвъртък от 18 ч. в зала 163 на Биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски"
  • Лекциите в Пловдив са са всеки четвъртък от 17.00 до 18.00 ч. в Аграрен университет – Пловдив, Факултет по растителна защита и агроекология, втори етаж, 227 лаборатория по ЗООЛОГИЯ

Защо да участвате?
Ако сте начинаещ, обучението е стъпка да бъдете пълноценен участник в Схемата за МОВП

Ако сте напреднал
, курсът е добра възможност да навлезете в методики на броене на птици и да се изявите като асистирате по време на лекции и на терен

Знания и опит.
Курсът е безплатен и се препоръчва на всички студенти и ученици от профилирани природозащитни учебни заведения. Дори да не сте студенти или ученици, тази възможност не е за изпускане – имате я единствено благодарение на развиващата се у нас схема за МОВП, с чиято подкрепа се организира обучението и този сезон.

Неизменна част от обучението са сезонните теренни излети за затвърждаване на наученото и трупане на полеви опит. Участниците в Схемата за МОВП получават също определител и диск с песни и обаждания на най-широко разпространените видове птици.

Информация за София: Йордан Христов 02/ 971 58 55 (iordan.hristov@bspb.org)
Информация
за Пловдив: Георги Попгеоргиев – 032/ 62 62 12 (plovdiv@bspb.org )

Изтегли формуляра за даписване в курса!

<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax