избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2005 отпечатай
За трети път БДЗП е носител на наградата на Хенри Форд [ 2005-12-05 12:01:01 ]

Проектът  “Опознай родният край, за да го обикнеш” на учениците от СОУ “Д-р Петър Берон”, който е част от образователната програма на Българско дружество за защита на птиците и цели изграждане на екологично съзнание у подрастващите, спечели престижната втора награда от Дарителката програма на Ford Motor Company за опазване на околната среда и културното наследство.

При силна конкуренция на 66 други проекти журито, председателствано от известният наш публицист и общественик Дончо Цончев и с членове представители  на Министерствата на културата, Министерството на образованието и науката и Министерството на околната среда и водите, преподаватели в Софийският университет, присъдиха награда  в размер на 3000 лева на младите активисти на Дружеството за тяхната дейност и доброволен труд всред природата.
 Ръководителите на проекта г-жа Севдалина Сребрева и г-ца Яна Гочева, както и най-активните участници в него присъстваха лично на церемонията в Народния театър “Иван Вазов” и бяха наградени от заместник министъра на образованието и науката г-жа Налбант. Призьорите обещаха с получените средства да продължат дейностите всред природата - залесявания, образователни дейности, почистване и маркиране на защитени територии.


Това е вече третото признание за БДЗП от Европейските награди Хенри Форд. Носители на първа награда са проектите "Пода" през 1998г. и “Опазване на Царският орел в Сакар планина” през 2001г.

Браво! Положените усилия заслужено се награждават!
Дерзайте, млади природозащитници! Вие наистина сте редки птици!

<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax