избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2005 отпечатай
БДЗП - клон Бургас, отбеляза Международния ден на Толерантността - 16 ноември [ 2005-11-26 12:01:01 ]
Регионалният инспекторат по образованието – Бургас, съвместно със своите партньори - Българско дружество за защита на птиците, Бургаски свободен университет, Фондация “Зеленият Бургас”, Бургаски младежки парламент, Бургаска асоциация за екологичен и селски туризъм, Бургаско сдружение за образование и природна среда, Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива и АСУ “Делфи”, поеха инициатива за отбелязване на Международния ден на Толерантността – 16 ноември.

В тази връзка беше организиран конкурс за постер, есе и лого на тема “Толерантни помежду си, толерантни към другите, толерантни към природата”. Конкурсът е част от Регионалната програма за популяризиране на Международния ден на толерантността – 16 ноември и “2005 – Европейска година на демократичното гражданство чрез образование”. В него взеха  участие ученици на възраст от 11 до 18 години, от цялата бургаска област и гр.Сливен, както и децата от Детска градина “Раковина” - гр.Бургас. Целта е да се насърчи формиране на култура за толерантно отношение сред подрастващите, както и да се провокира публичен дебат по темата.
 На  16 ноември, от 14 часа в сградата на Бургаския свободен университет беше открита изложба на постери и лого. Г-жа Мария Ценова – заместник областен управител на област Бургас връчи грамотите и предметни награди на отличените ученици. В различните категории и възрастови групи бяха връчени 8 грамоти за отлично представяне, както и 7 поощрителни награди.

Бяха присъдени и две специални награди – публикуване на есе в сп.“За птиците” на БДЗП, която спечели Каролета Димова от СОУ“Хр.Ботев” гр.Карнобат и участие в младежка научна конференция “Опазване на биоразнообразието и управление на защитените територии” – организирана от Българска фондация “Биоразнообразие” и СУ “Св.Климент Охридски”, на която ще отиде Венелин Скарлатов от СОУ “Хр.Ботев” гр.Карнобат.
 
  • Наградите бяха осигурени със съдействието на:
  • Българско дружество за защита на птиците по проект “Горите, реките и птиците, които обичаме” – финансиран от Княжество Монако
  • Българска фондация биоразнообразие
  • Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива
  • Фондация “Зеленият Бургас”
  • Център за рехабилитация и социална интеграция на Сдружение “Св. Иван  Рилски” – Бургас
 
На 01.12.2005г  в Бургас ще се проведе Кръгла маса за толерантността, в която ще участва представител на БДЗП - клон Бургас, с доклад на тема “Толерантност в отношенията човек – природата”.
<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax