избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2005 отпечатай
В Маджарово се проведе празник на фермата [ 2005-11-04 12:01:01 ]

В събота, 22.10.2005 г., в град Маджарово се проведе празник на фермата. Главен организатор на събитието беше Асоциацията за редки местни породи. Партньор в организацията и провеждането на празника бе Природозащитния център "Източни Родопи" на БДЗП. Както е известно, от години БДЗП работи за насърчаване отглеждането на вестни породи домашни животни като устойчив и естествен начин на обезпечаване на храна за лешоядите.


На атрактивните щандове бяха изложени късороги родопски говеда, каракачански овце, сиви говеда, каракачански кучета и много продукти на биологичното производство в България.


Природозащитният център на БДЗП в Маджарово представи дейностите на дружеството в района на Източните Родопи на собствен щанд, като акцентът,  разбира се, бяха лешоядите и промоцията на екстензивното стопанисване на домашните животни.


Няколкостотин човека посетиха центъра и се запознаха  с интерактивната изложба, посветена на лешоядите. Научиха за разностранната природозащитна дейност на БДЗП, насочена към опазване на уникалната природа на Източните Родопи. Празникът беше украсен от звука на родопски кабагайди, изпълнение на народни танци от местни детски ансамбли и дегустация на вина.


Много фермери от Източните Родопи изявиха желание празника да се провежда всяка година, с възможност много от тях да представят продукцията си.

 


БДЗП благодари на всички доброволци, които активно се включиха в организацията на празника!

<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax