избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2012 отпечатай
БДЗП участва на среща на Меморандума за мигриращите хищни птици (MoU) в Абу Даби [ 2012-12-27 07:07:50 ]

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП / Бърдлайф България) участва на среща на Меморандума за мигриращите хищни птици (MoU) към Конвенцията за мигриращите видове, състояла се на 9-11.12.2012 г. в Абу Даби. Срещата се организира от Програмата на Обединените нации за околна среда (UNEP) и имаше за цел да събере всички 40 страни членки, за да бъде ревизиран Плана да действие на Меморандума и да бъдат очертани бъдещи приоритети за работа. Предоставена беше възможност на други заинтересувани страни, междуправителствени и неправителствени организации, и организации в частния сектор също да участват в събитието като промотират дейности, свързани с опазването на мигриращите хищни птици и техните местообитания в Африка и Евразия.
БДЗП участва на срещата с две презентации: едната от тях - „Опазване на Египетския лешояд по Източно-Средиземноморския миграционен път: предизвикателства на транс-континентално ниво” представи подробно резултати от LIFE+ проекта „Помощ за египетския лешояд” (LIFE10 NAT/BG/000152), финансиран от Европейската Комисия и фондация „А. Г. Левентис”; а другата - “Изграждане на капацитет за опазване на мигриращите Египетски лешояди от Западна Палеарктика по местата им за зимуване в Етиопия, Чад и Судан”, представи концепцията, работната програма и очакваните резултати на наскоро финансирания от UNEP едноименен проект (SSFA/CMSAD/2012/002).
На срещата бяха осъществени важни контакти с други държави и организации във връзка с предстоящия обучителен семинар в Етиопия за изследване и опазване на египетските лешояди и във връзка с разработването на План за действие за миграцията на вида.


За повечe информация:

д-р Стоян Николов
Ръководител проект LIFE10 NAT/BG/000152
Имейл: stoyan.nikolov@bspb.org


сн. Ст. Николов сн. Ст. Николов сн. Ст. Николов сн. Ст. Николов
сн. Ст. Николов сн. Ст. Николов сн. Ст. Николов сн. Ст. Николов
сн. Ст. Николов
сн. Ст. Николов
<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax