избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2012 отпечатай
БДЗП организира междуинституционална среща за престъпления срещу природата [ 2012-12-06 04:41:58 ]

На 4 декември 2012 г. в Шумен се състоя консултативна среща между БДЗП и институции. Темата на срещата беше „Подобряване на междуинституционалното сътрудничество в превенцията, разследването и разрешаването на случаи на бракониерство и незаконна търговия със защитени видове”.

Сред 14-те участници бяха РИОСВ - Шумен, Митническо бюро - Шумен, Окръжен съд – Шумен, Окръжна прокуратура – Шумен и други. От БДЗП участие взеха Лазар Петрунов и Димитър Градинаров, отговорници по проблема за престъпления срещу дивата природа.

По време на срещата бяха представени общо 11 презентации върху различни аспекти от проблема с престъпленията срещу дивата природа. Посочени бяха примери на бракониерство, улов и незаконна търговия със защитени видове, опити за нелегално пренасяне през граница и измами с регистарционни документи. Беше представена и разгледана в детайли законодателната рамка, характеризираща горните деяния като нарушения и престъпления. Бяха представени и обсъдени пропуските и недостатъците в закодателството. БДЗП направи презентации на тема “Предотвратяване на престъпления срещу природата” и “Разпознаване на отделните групи диви птици, които са обект на трафик“. Главен акцент на срещата беше липсата на ефективен контрол върху ловците по време на ловните излети. В хода на възникналите дискусии, участниците набелязаха за цел да бъде предложена мярка за бракониерстващи ловци. Мярката се предлага, с оглед на добрата практическа ефективност на действащото законодателство и затрудненията при прилагане на наказателната отговорност.За повече информация:

Димитър Градинаров

БДЗП

Тел.: 0878 599 378

Имейл: dimitar.gradinarov@bspb.org


сн. Д. Градинаров / БДЗП сн. Д. Градинаров / БДЗП
сн. Д. Градинаров / БДЗП сн. Д. Градинаров / БДЗП
<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax