избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2011 отпечатай
БДЗП организира уъркшоп в Добрич „Как да направим уникална хранилка за птици“ [ 2011-12-09 17:59:10 ]

Уъркшоп за ученици, наречен „Как да направим уникална хранилка за птици“, ще се състои в новото художествено пространство за детско творчество "Работилница за въображение" в Художествена галерия - Добрич на 12 декември.

Инициативата е на доброволците на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), които за втора поредна година организират подхранване на дивите пойни птици в Добрич.

По време на уъркшопа учениците ще изработят хранилки за птици от пластмасови бутилки. За декорацията на хранилките ще бъдат използвани различни техники на рисуване и апликиране. Учениците ще получат основни насоки за техниката на работа от преподавателят Здравко Тошев и художникът Самуил Стоянов. Творческата атмосфера ще бъде допълнена със звуци на птици и любопитни видео материали.

В програмата е включена и лекция за опазването на природата и дивите пойни птици, представена на достъпен език с много любопитни факти, снимки и видео. Лектор е биологът Михаил Илиев от БДЗП.

Целта на уъркшопа е да покаже, че дори в града, дивата природа съществува и с малка грижа от всеки нас шансовете за опазването й са реални.

Организатори на събитието са Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в партньорство с Художествена Галерия – Добрич и Център за защита на природата и животните.

На 13 декември хранилките за птици ще бъдат поставени в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Периодът на подхранване ще продължи до края на месец март.

Поставянето и поддържането на хранилки през късната есен и зимата може да се превърне в един от от основните източници на храна за дивите птици, когато обилните снеговалежи затрупват естествените им източници на храна. Освен това горските плодове са изсъхнали и по-голямата част от насекомите, с които птиците се хранят, са загинали или спят. Това е причината през зимните месеци семената да са основна храна за много видове птици като големия и синия синигер, горската зидарка, чинката, врабчета, гълъбите и др. Всички тези птици разчитат и на нашата подкрепа.

Снимки: Цвета Нешева

За контакт:
Цвета Нешева
0887839832
 


Снимка Цвета Нешева Снимка Цвета Нешева Снимка Цвета Нешева Снимка Цвета Нешева
Снимка Цвета Нешева Снимка Цвета Нешева Снимка Цвета Нешева Снимка Цвета Нешева
<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax