избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2010 отпечатай
Природозащитна бригада „Атанасовско езеро” бе представена на интерактивна изложба – концерт в Бургас [ 2010-12-21 14:44:36 ]

Снимки от работата с доброволци на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) по време на природозащитна бригада „Атанасовско езеро” участваха в интерактивна изложба – концерт в Бургас. Фотографиите представяха дейностите, извършвани в рамките на бригадата, която БДЗП организира вече 20 години. Участието на доброволци в природозащитни дейности, като подновяване маркировката на поддържан резерват „Атанасовско езеро”, управление на тръстиковите масиви в границите на резервата и в защитена местност „Пода”, строеж на изкуствени платформи за гнездене на птиците в езерата, както и редица други бяха представени чрез снимки на интерактивната изложба под надслов „Доброволчеството като философия и начин на живот”.

Участие в изложбата – концерт взеха над 60 представители на различни неправителствени организации, работещи с доброволци. Те трябваше да гласуват за фотографията, която най-силно ги е развълнувала и им е харесала.

Новата 2011 година е обявена за Европейска година на доброволчеството с решение на Съвета на Европа. БДЗП работи за неговото развиване още от началото на създаването си. Доброволците са важна част от дейностите на Дружеството на местно ниво, свързани с опазването на Бургаските езера. Една такава е именно природозащитната бригада на Атанасовско езеро, където всяка година се събират младежи от цялата страна, за да помагат с практическа работа опазването на Бургаските езера.

От тази година бригадата се финансира по проект „Живот за Бургаските езра”, финансиран към към програма LIFE+ на Европейския съюз, изпълняван от БДЗП. Голяма роля в него имат и образователните дейности, като неразделна част от преките природозащитни мерки.
 

Мариана Вълчева
Връзки с обществеността
0879 534 016
Life + „Живот за Бургаските езера”                                                                                                                                                                                                                 mariana.valcheva@bspb.org                                                                                                                                                                                                                                               www.bspb.org


<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax