избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2010 отпечатай
Доброволците – двигателната сила за опазване на Бургаските езера [ 2010-12-09 12:38:52 ]

Доброволци не само от Бургас, но и от цялата страна са двигателната сила за опазването на птиците и техните местообитания в Бургаските езера. За работата с тях, за техните истории, каузи, мотивация и постижения стана дума на тридневна конференция, която се проведе в София в началото на декември.
Отговорникът по образователни дейности по проект „Живот за Бургаските езера” на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) сподели своя опит за работата си доброволци с участниците в конференцията, които са представители на много младежки, социални, екологични и образователни неправителствени организации.

Проектът, който има за цел да работи за опазването на птиците на Бургаските езера и превръщането на последните в предпочитано място за отдих и туризъм сред бургазлии и гостите на града разчита много на всички свои доброволци и симпатизанти. Именно работата му с тях беше повод за поканата за участие в конференцията на тема „Насърчаване на младежкото доброволчество”.

В срещата участие взеха и други представители на БДЗП, като една от най-големите природозащитни нестопански организации, която от дълги години работи с доброволци. На конференцията бяха представени и дискутирани дейностите на дружеството с доброволци – планирането на работата с тях, методите за привличането им, мотивирането и други. Нашите участници представиха и игра, предназначена за хората, които даряват своя труд и знания за ползите на природата, а именно разкриването на нуждата от гори за живота на Земята.

Целта на конференцията бе да се представи опит, да се сравнят практики на младежкото доброволчество и най-вече да се споделят идеи как то да бъде насърчавано и развивано у нас. Участие в срещата взеха и мениджъри по човешки ресурси във водещи български компании, като Мобилтел АД и Челопеч майнинг ЕАД. Те представиха своята гледна точка към потенциалните ползи за младия доброволец пред бъдещите му работодатели.

На срещата с младите хора беше представен и филмът „Възможностите за главна роля” с участието на млади доброволци от различни страни в Европа. Във него има много кадри от дейностите на БДЗП свързани с доброволчеството и неговата роля и значимост.Мариана Вълчева
Връзки с обществеността
0879 534 016
Life + „Живот за Бургаските езера”
mariana.valcheva@bspb.org
www.bspb.org
 


<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax