избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2010 отпечатай
Образователната програма на проект «Живот за Бургаските езера» беше представена на среща на директорите на всички училища в Община Бургас през миналата седмица [ 2010-09-21 11:36:24 ]

Екипът на Българско дружество за защита на птиците към проект «Живот за Бургаските езера» представи четиригодишната образователна програма, която ще се изпълнява в рамките на проекта на среща на директорите на средните и специализирани училища в Община Бургас. Официалната среща се състоя през миналата седмица, а поводът бе началото на новата учебна година. На нея присъстваха директорите на всички училища в региона и представители на проекта «Живот за Бургаските езера». Срещата на директорите беше тържествено открита от заместник кмета - «Култура и Образование» на Община Бургас г-жа Йорданка Ананиева и инж. Виолета Илиева – директор на Регионалния инспекторат по образование към Министерството на образованието, младежта и науката.

С мултимедийна презентация отговорника по Образователни дейности – Валентина Ангелова представи целите и предстоящите дейности в бургаските учлища по проекта.

Образователната програма, която ще се изпълнява в продължение на четири години е насочена към младите хора – ученици от 1 – ви до 6-ти клас, както и тези в гимназиите от 6-ти до 12-ти клас. С помощта на преподавателите по природни науки екипът на проекта се надява да продължи да работи и след това с любознателните ученици и тези, които проявяват интерес към естествените науки и българската природа. Заедно с учениците и техните преподаватели и специално за тях ще бъде изготвен по проекта и образователен пакет, съдържащ подбрана инфорамция за живота на видовете от дивата природа и по специално за обитателите на Бургаските влажни зони. Образователните материали ще съдържат инфорамция за средата, в която те се срещат, интересни и забавни игри сред природата с екологична тематика и други.

Основан цел на образователната програма на проект «Живот за Бургаските езера» е да бъдат изградени знания, умения и поведение сред подрастващите, чрез стимулиране на интерес към птиците и природата и мотивиране за включването им в конкретни природозащитни дейности.

Следващата среща с директорите на бургаските учлища ще се състои в края на месеца, а след това предстоят и срещите с ученици от целевите училища в региона.

Мариана Вълчева
Връзки с обществеността
0879 534 016
Life +
„Живот за Бургаските езера”
http://mariana.valcheva@bspb.org

http://www.bspb.org


<Назад
 
 
2001-2020 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax