избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2010 отпечатай
Ден на отворените врати в ПЗЦ „Пода‛ и Европейска нощ на прилепите организират БДЗП с Община Бургас през Седмицата на Екологията [ 2010-09-21 10:49:48 ]

Ден на отворените врати в природозащитен център „Пода” и Европейска нощ на прилепите са двете събития, с които проект „Живот за Бургаските езера” финансиран от програма LIFE+ на ЕС изпълняван от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) организира съвместно с Община Бургас през Седмицата на Екологията и Устойчивата енергия.


Във вторник - 21 септември през целия ден вратите на природозащитен център „Пода” стопанисван от БДЗП ще бъдат отворени за всички, които желаят да посетят уникалното място, намиращо се близо до град Бургас. Входът за жителите и гостите на града ще бъде свободен. Ние очакваме всеки, който иска да посети защитена местност „Пода” и да се запознае с нейното птиче богатство. От терасите на центъра с наша помощ и помощта на специална оптична техника ще могат да се наблюдават прелитащите чапли, пеликани и грабливи птици. Местността е едно от малкото места в Европа, където на малка площ са установени над 275 вида птици. В нея се намира и единствената по Черноморското ни крайбрежие смесена колония на бялата лопатарка, блестящия ибис, нощна, гривеста, малка бяла и сивата чапли.


На следващия ден 22 септември (сряда) в Бургас ще отбележим Европейската нощ на прилепите. В Приморския парк изненадите ще следват една след друга. На информационен щанд до Моряшкия паметник ще можете да си направите снимка за спомен с реалистичен макет на най-големия и най-малкия прилеп в света. Отново там ще можете да опитате да полетите с прилепни крила и да научите кой прилеп тежи, колкото едно желирано мече, специално за децата ще могат да нарисуват прилеп или да изработят от различни материали макети на прилепи. По време на събитието ще научите много неща за навиците и живота на тайнствените животни на нощта – прилепите, а при повече късмет може да ги видите и чуете по време на разходката с ултразвукови детектори. Разходката в Морската градина ще започне в 20:00 часа. Като на всеки един празник ще има и специална почерпка – «прилепни» сладки.

Мариана Вълчева
Връзки с обществеността
0879 534 016
Life +
„Живот за Бургаските езера”

mariana.valcheva@bspb.org

http://www.bspb.org


<Назад
 
 
2001-2020 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax