избор на език      |
 
 
НОВИНИ
Актуални новини
Архив 2012
Архив 2011
Архив 2010
Архив 2009
Архив 2008
Архив 2007
Архив 2006
Архив 2005
Архив 2004
Архив 2003
ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН НА БДЗП
Запишете се в електронния бюлетин на БДЗП, за да получавате актуална информация директно на Вашия емейл адрес
запиши се от тук >>
БДЗП във Facebook и Twitter
повече >>
Египетските лешояди "на живо"
повече >>
Сателитно проследяване на царски орли
повече >>
Сателитно проследяване на морски орли
повече >>

Начало > НОВИНИ > Архив 2008 отпечатай
"Джон Лоутън представя" [ 2008-12-09 05:45:43 ]
Приключиха снимките по съвместния филмов проект на национална телевизия СКАТ и Община Бургас "Джон Лоутън представя", в който активно участие взе и Българско дружество за защита на птиците. Целта на филма е да покаже Бургас през очите на вокалиста на легендарната рокгрупа "Юрая Хийп", да създаде автентичен образ на града, различен както от старите клишетата на социалистическата индустриализация, така и от новите – като търговски придатък на съседните курорти.

В продължение на пет дни Лоутън обиколи с телевизионен екип десетки повече и по-малко известни кътчета в Бургас и околностите. Експертите на БДЗП му представиха магията на резерват Атанасовско езеро, биоразнообразието на най-големия естествен водоем в България – езерото Вая и уникалната по своето птиче разнообразие защитена местност „Пода” с прилежащия природозащитен център. Лоутън сподели, че е запленен от наблюдаваните по време на снимките редки видове птици и в най-скоро време ще се върне отново в Бургаските езера в ролята на бърдуочър.

"Снимахме по 10 и повече часа на ден. Въпреки световната си известност Лоутън работи изключително стегнато и дисциплинирано. Дори бе изчел предварително в интернет всичко, свързано с обектите, които ще снимаме и сам допълваше сценария", разказаха от снимачния екип.
"Филмът ще бъде показан във Великобритания и други западноевропейски страни, но това е въпрос на допълнителни договорки", добави Стоян Иванов, програмен директор на национална телевизия СКАТ.

Идеята за филма е възникнала след като Джон Лоутън е изразил възхищението си от всичко видяно досега в страната ни. В същото време той е изказал съжаление, че в чужбина се знае твърде малко за България. С участието си във филма, като изключително популярна личност по света, Джон ще промотира страната ни, обичаите, природните забележителности и ще разкаже за живота на съвременните хора.

<Назад
 
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците. Webrix | Pillax