Младо мерло със сокол орко вече на българския пазар за вино
Начало > НОВИНИ > Актуални новини
Присъединете се към голямото семейство на Българското дружество за защита на птиците

Серия младо мерло със сокол орко на етикета е пусната на българския пазар за вино в ограничен брой. Производителят е винарна „Братанови” (www.bratanovi.com) от Харманли. Бутилките с етикет, на който е „кацнал” сокол орко могат да се намерят в специализираните магазини за вино в София и по-големите градове в страната ни.
Винопроизводителите от района на Сакар планина избраха грабливата птица за етикета на своя продукт, за да насочат вниманието на клиентите си към този застрашен от изчезване вид сокол, срещащ се по местата, където се намират лозята, от които произвеждат червената напитка.
Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) консултира винарна Братанови при избора на птица, с която да рекламират новото си вино. Изборът падна върху сокол орко, защото видът макар и рядко се среща в Сакар планина – там от където идва гроздето за вино, но и защото така те искат да подчертаят ползата от опазването на грабливите птици, които са естествени „репеленти” срещу ятата скорци, хранещи се с грозде. Автор на илюстрацията на сокола орко е нашият колега Стоян Николов.
Заедно със сокола орко на етикетите на младото мерло е и емблемата на БДЗП.
Търсете на пазара червеното вино на винарна Братанови с логото на БДЗП.
По етикета ще го познаете.

     
 
2001-2019 Българско дружество за защита на птиците.